Italieni suspectaţi de braconaj (VIDEO)

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din Negru Vodă, au efectuat o percheziţie la o unitate hotelieră din Eforie Sud. Patronii hotelului spun că nu ştiu despre ce braconieri este vorba, menţionând că hotelul este închis.

În urma percheziţiei, au fost depistaţi zece cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau arme şi muniţie fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că cei zece italieni deţineau autorizaţii de vânătoare pentru specia de ciocârlie pe un fond de vânătoare din localitatea Cotu Văii, aparţinând AVPS Bucureşti, iar armele erau închiriate de la două societăţi comerciale din Arad şi Tulcea.

Amintim că zilele trecute alţi 20 de cetăţeni italieni au fost depistaţi de organele de poliţie. Italienii se aflau de câteva zile la vânătoare în zona Cernavodă. În urma percheziţiilor din cele două hoteluri unde stăteau italienii s-au găsit 30 arme, aproximativ 9 000 de cartuşe şi ăeste o mie de păsări vânate. Aceştia sunt acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată.

Redactor: Denisa Stoenescu