Italia, din nou în lacrimi

La aproape o săptămână de la cumplita tragedie provocată de prăbușirea Podului Morandi la Geneva, Italia este lovită de o nouă catastrofă. Inundațiile din sudul țării s-au transformat în șuvoi de lacrimi, mai multe persoane pierzându-și viața în revărsarea apelor.

Ploile puternice din după-amiaza zilei de luni au provocat creșteri rapide ale nivelului râului Raganello. Acesta străbate defileurile Parcului Național Pollino din provincia Cosenza, situată în sudul Italiei, în regiunea Calabria. Vâltoarea apelor a inundat albia îngustă a râului, aproximativ 36 de turiști fiind surprinși de viitură. Dintre aceștia, cel puțin 10 excursioniști au căzut victime torentului. Numărul exact al celor dispăruți este dificil de stabilit, întrucât mulți turiști nu și-au semnalat prezența în regiune și nu au apelat la ghizi. Căutările acestora s-au derulat și pe parcursul nopții, operațiunile desfășurându-se pe o suprafață extinsă ca urmare a forței nimicitoare a puhoiului de apă.

„Cheile Raganello au un vad îngust și înalt de până la un kilometru, astfel încât această văgăună a fost umplută în timp rapid de apă, iar oamenii au fost aruncați ca niște gloanțe în aval și au ajuns la aproximativ 3 km distanță.”, a declarat Carlo Tansi – Șeful Departamentului Protecției Civile din Calabria.

Informațiile furnizate de autoritățile locale indică faptul că o persoană din rândul celor salvate luni a murit la spital, numărul celor decedați ajungând la 11. Șase dintre victime sunt femei, iar cinci sunt bărbați. Naționalitatea celor care și-au pierdut viața, dar și a răniților nu a fost momentan cunoscută. Autoritățile din țara noastră precizează că nu au fost notificate până în prezent despre existența unor români printre victime.

În total, 23 de turiști au fost salvați din cumplita tragedie.

Redactor: Mihaela Țânțaru