Istoria din cabina telefonică (VIDEO)

Cândva o tehnologie de ultimă oră şi, mai presus de toate, o necesitate, telefonul public riscă, în zilele noastre, să devină o simplă amintire. Tot mai multe cabine dispar peste noapte din oraş, iar cele câteva rămase sunt ori vandalizate, ori nefuncţionale. Dacă cei trecuţi de prima tinereţe le-au folosit din plin, noua generaţie nici măcar nu le înţelege rostul…

Astfel de imagini mai apar doar în filme… în realitate, puţini constănţeni au folosit un telefon public, şi asta cu ani buni în urmă, înainte de revoluţia telefoanelor mobile.

Şi chiar dacă ar vrea să sune la rudele îndepărtate de pe un telefon public, în cele mai multe cazuri constănţenii rămân doar cu intenţia. Şi asta pentru că majortatea cabinelor sunt ori vandalizate şi folosite pe post de coş de gunoi, ori nefuncţionale.

În ceea ce-i priveşte pe reprezentanţii Generaţiei Pro, aceştia nu au folosit niciodată un telefon public şi, mai mult ca sigur, nici nu vor face vreodată.

În mod clar, telefoanele publice nu mai au viaţă lungă. Firmele care le deţin ar putea totuşi să apeleze la diferite strategii de marketing dacă doresc să le păstreze pe străzi. Una dintre acestea ar putea fi chiar faimosul moment în care Clark Kent intră în cabină şi se tranmsformă în… Superman.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc