Istoria Constanței este de vânzare

Celebra vilă Șuțu din zona peninsulară este foarte aproape sa fie vândută. Casa de licitații responsabilă pentru vânzarea imobilului a primit deja oferte de milioane de euro de la oameni de afaceri români, dar și din Germania.

Vila Șuțu care străjuiește Portul Tomis de mai bine de 100 de ani are o poveste deosebit de interesantă. În vremurile de altadata, când Dobrogea aparținea Imperiului Otoman boierul Șuțu a ridicat un impresionant conac care a devenit vila pe care o putem admira și astăzi.

În anii ’90 a început și un lung proces de retrocedare a imobilului către urmașii familei Șuțu. De curând procesul s-a încheiat, iar în urmă cu doi ani vila a fost deja scoasă la vânzare. Prețul este unul destul de piperat.

Printre persoanele care au depus deja oferte de cumpărare se numără oameni de afaceri din țară dar și din Germania. Locuitorii din zonă deplâng însă starea în care a ajuns vila, care de-a lungul timpului a fost consulat Cehoslovac, iar foarte recent până în 2005, a fost locul în care a funcționat Curtea de Apel Constanța.

Unele povești legate de conacul Șuțu spun ca in zonă erau aduse fete din întreaga Dobroge care urmau să ajungă în haremul sultanului. Multe dintre ele au preferat să se arunce insa in mare.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea