Istoria a prins viaţă, ieri, în judeţul Braşov

În localitatea Fundata, au fost reconstituite scene din Primul Război Mondial petrecute pe teritoriu românesc. Totul s-a întâmplat în cadrul Festivalului internaţional militar. Timp de patru zile, zeci de soldaţi îmbrăcaţi în uniforme de început de secol 20, vor simula câteva din marile bătălii ale primului război. Evenimenul nu a fost lipsit de incidente. Unul dintre participanţi, care este austriac, s-a rănit la ambele mâini, în timp ce manevra un tun.

În cadrul festivalului, spectatorii au putut urmări demonstraţii militare din perioada 1914-1918. Pe toată durata evenimentului, sunt reconstituite bătălii între trupele Antantei şi ale Puterilor Centrale.

Peste 90 de soldaţi români şi străini participă la reconstituirea bătăliei de la Fundata din Primul Război Mondial. Intrarea este liberă, iar festivalul va ţine până duminică seara. Festivalul internaţional militar nu a fost lipsit de incidente. Unul dintre participanţi, care este austriac, s-a rănit la ambele mâini, în timp ce manevra un tun.

Martorii sunt îngroziți de ceea ce s-a întâmplat. Ambulanţa a întâziat aproape jumătate de oră, iar bărbatul a primit primele îngrijiri de la un medic bulgar, aflat printre participanţi. Organizatorii spun că tunul aparţine cetăţenilor austrieci.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Braşov, unde i s-au acordat îngrijirile necesare.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu