ISJ Constanţa a organizat pentru prima dată examenul de definitivare în învăţământ (VIDEO)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa  a organizat pentru prima dată examenul de definitivare în învăţământ. Din cei 175 de candidați înscriși au susținut astăzi examenul doar 169. Candidații au avut la dispoziție 4 ore să demonstreze că dispun de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei.

După ce elevii au trecut prin febra examenului de bacalaureat iată că a venit și rândul cadrelor didactice să fie examinate. Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise a avut loc în intervalul 7.30 – 8.30, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte.Deși inițial s-au înscris 175 de cadre didactice să suțină examenul, 6 dintre acestea nu s-au prezentat. Examenul a fost susținut la Colegiul Național Carol I iar pentru a promova examenul cadrele didactice trebuie să obțină minim nota 7.

În condițiile în care candidatul are o vechime cuprinsă între 2 și 6 ani, beneficiază și de o mărire de salariu.

Afişarea rezultatelor este programată pe 23 iulie, înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora către centrele de evaluare între 23 şi 24 iulie, în timp ce afişarea rezultatelor finale este programată pe 26 iulie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.