IPS Teodosie, mesaj de Crăciun

Înalt Prea Sfinția sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis credincioșilor un mesaj de Crăciun. În pragul sfintelor Sărbători ale iernii, sufletele credincioşilor se înnoiesc, se binecuvântează și trec în anul nou mai bune și pline de credință.

Odată cu sosirea sărbătorilor, Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis tuturor credincioșilor constănțeni urări de bine și pace în suflete.

Sărbătoarea Crăciunului s-a celebrat în mod diferit de-a lungul timpului prin prisma influențelor culturale diverse. Crăciunul se sărbătorește pe tot globul în funcție de cultură, religie, istorie și societate, iar în tradiția românească, Crăciunul are origine aproape în totalitate creștină.

Istoria spune că Iosif şi Maria, mama lui Iisus au venit din Nazaret în Betleem pentru recensământ. Nu au găsit loc de găzduire în cetate, iar Maria, însoţită de logodnicul său Iosif, a găsit adăpost într-o peşteră păstorească, unde l-a născut pe Pruncul Sfânt. Nașterea Mântuitorului este celebrată oficial de peste 1700 de ani, de pe vremea împăratului Constantin care a decretat 25 decembrie ca dată a sărbătorii.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea