IPS Teodosie, mesaj de Craciun

Mesaj cu o mare încărcătură emoțională transmis, astăzi, de către Înalt Prea Sfinția sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu ocazia Crăciunului. În pragul sfintelor Sărbători ale iernii, sufletele credincioşilor se înnoiesc, se binecuvântează și trec în anul nou mai bune și pline de credință.

Iată că ne mai despart doar 4 zile până la Crăciun, așa că odată cu sosirea sărbătorilor, Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis tuturor credincioșilor constănțeni urări de bine , spor și înțelepciune.

De-a lungul timpului și prin prisma influențelor culturale, Crăciunul s-a celebrat în mod diferit. Nașterea Mântuitorului se sărbătorește pe tot globul în funcție de religie, cultură, istorie și societate.

Potrivit istoriei, Iosif şi Maria, au venit din Nazaret în Betleem, iar pentru că nu au găsit loc de găzduire în cetate, s-au adăpostit într-o peşteră păstorească, unde s-a născut Pruncul Sfânt.

Nașterea Mântuitorului este celebrată oficial de peste 1700 de ani. Mai exact, de pe vremea împăratului Constantin, care a decretat 25 decembrie ca dată a sărbătorii.

În a doua zi de Crăciun, creştinii prăznuiesc Soborul Maicii Domnului, iar în a treia zi, este prăznuit Sfântul Ştefan, întâiul mucenic şi arhidiacon.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea