IPS Teodosie, din nou la Poliție

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie,  s-a prezentat la poliţie, azi dimineață, pentru a semna controlul judiciar după ce judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis să menţină măsura preventiva instituita de procurorii anticoruptie. Arhiepiscopul este acuzat de folosirea de declaraţii false la obţinerea subvenţiilor agricole de la APIA. In acelasi timp, mai multi preoți din Constanța cer demiterea inaltului prelat printre altele si pentru faptul ca de ani buni își primesc salariile in lumânări și alte obiecte bisericești.

La intrarea in sediul politiei constantene cativa contestatari l-au asteptat pe Arhiepiscop , aruncandu-i acuzatii grave. Teodosie a trecut printre ei si a strabatut grupul de jurnalisti fara sa scoată vreun cuvant. La interior, intrebarile au continuat .

Contestatarii de azi dimineata fac parte din grupul preotilor care au transmis o scrisoare deschisă Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru că nu mai pot îndura să fie umiliți de Arhiepiscop.

Preoții care-l contesta pe Teodosie afirmă că nu și-au mai primit salariile de luni bune, iar atunci când erau chemați la Arhiepiscopie primeau de fapt bunuri bisericești cum ar fi lumânări.

IPS Teodosie se află sub control judiciar, după ce procurorii DNA l-au acuzat că a luat mită 500 de euro de la un alt preot, dar și pentru că ar fi încasat ilegal 300 de mii de euro din fonduri europene pentru fermă Nazarcea, aflată în paragină.

IPS Teodosie va participa pe 28 şi 29 octombrie la întâlnirea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acesta este forul care poate decide înlocuirea înaltului ierarh.

Redactor: Daniel Albu