Ionuț Băluță, un năvodărean ajuns boxer profesionist

Năvodariul este un pământ cunoscut în toată țara pentru multe bogății, de la resursele naturale până la oamenii născuți aici. Dacă valoarea turistică a orașului crește văzând cu ochii, oamenii de valoare tind să rămână în umbră.

Numele lor trec de granițele țării, prin implicare și performanță, reușesc să se facă cunoscuți și recunoscuți și odată cu ei tricolorul țării, dar în locul de baștină sunt prea puțin cunoscuți și apreciați. Ca să nu perpetuăm această meteahnă, astăzi vă prezentăm un sportiv de valoare născut și format aici în Năvodari, ajuns după ani grei de muncă și sacrificiu în liga profesionistă a sportului pe care îl practică.

Chiar dacă astăzi ridică mii de oameni în picioare la meciurile în care face spectacol, dacă a debutat în liga profesinistă de box cu o victorie răsunătoare care i-a adus o recunoaștere la nivel înalt, cu numele introdus în bursa boxeorilor profesioniști, dacă Spania i-a înțeles valoarea și l-a făcut tot mai prezent în emisiunile de profil, Ionuț Băluță este tot timpul cu gândul acasă, la momentul în care va putea boxa chiar aici în Năvodari, pentru un titlu mare pe care să-l câștige pentru oamenii și orașul din care a plecat și care va rămâne întotdeauna amprenta originii sale pentru care este foarte recunoscător.

Una dintre motivațiile care-l mobilizează pe sportivul nostru în antrenamentele de zi cu zi care implică, așa cum chiar el ne-a spus foarte multă muncă, până la sânge, rigoare și seriozitate, este aceea că își dorește să fie un model pentru tânăra generație. Vrea să lase în urmă un exemplu de valoare.

Indiferent de culmile pe care le-a atins și de cele către care țintește, Ionuț Băluță nu iută nici o clipă cine i-a fost alături, de unde a început  și care îi este originea.

Ionuț Băluță este imaginea de valoare a Năvodariului care călătorește prin toată lumea și ne face cunoscuți în cel mai onorabil mod! Îi dorim mult succes, putere de muncă, forță de concentrare, sănătate și îi mulțumim pentru ceea ce face pentru orașul nostru!

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima