Ion Bordeianu este noul ordonator interimar de credite la Universitatea Ovidius

Prorectorul Gabriela Stanciu şi-a pierdut calitatea de ordonator de credite interimar joi, după ce procurorii anticorupţie au pus-o sub urmărire penală pentru o presupusă infracţiune de luare de mită. Ea îndeplinea această funcţie de când a fost arestat preventiv rectorul Dănuţ Epure, tot pentru infracţiuni de corupţie. Astfel că Senatul a fost obligat să se întrunească de urgenţă pentru desemnarea unui înlocuitor. Acesta va ţine, practic, frâiele postului de rector.

Şedinţa a fost una tensionată, spun surse din interior, pentru că toţi cei patru prorectori fugeau de această responsabilitate. Cu atât mai mult cu cât unul dintre ei, Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului îşi anunţase joi demisia din funcţie, dar a revenit asupra deciziei. În cele din urmă, funcţia de ordonator interimar de credite a fost preluată de şeful Clinicii de Arşi şi Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean, prof univ dr ing Ion Bordeianu. Însă vin vremuri tot mai grele pentru conducerea Universităţii Ovidius.

Surse bine informate ne-au dezvăluit că echipa de control care va veni săptămâna viitoare de la Minister va tăia în carne vie şi are ca scop precis schimbarea întregii conduceri a universităţii de la malul mării.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Andrei Seleverdeanu