Iohannis de Cotroceni

Alegerea lui Klaus Iohannis ca fiind trimisul dreptei in cursa prezidentiabililor, a avut la baza unele cercetari sociologie. Contracandidatul lui Iohannis in aceasta cursa interna a fost Catalin Predoiu care nu s-a bucurat de atat de multa sustinere in sondaje insa prim vice-presedintele PDL a fost nominalizat ca un posibil premier in cazul in care alianta va castiga cursa Cotroceniului. Totodata, ca sprijin in disputa electorala si sfatuitor in strategii, Iohannis l-a ales pe nimeni altul decat presedintele PDL, Vasile Blaga, pentru a-i fi sef de campanie.

Daca Iohannis a obtinut rezultate destul de bune in randul electoratului de dreapta, sondajele arata ca in lupta finala cu Victor Ponta, neamtul nu ar avea castig de cauza. Conform sondajului CSCI, in turul doi al prezidenţialelor, Victor Ponta l-ar devansa pe Klaus Iohannis la o diferenţă de 10 procente (55%- 45%) în timp ce sondajul INSCOP arata o diferenţa de 5,6% (52,8%, faţă de 47,2%).

Alegerile prezidentiale din Romania sunt programte a avea loc in data de 2 noiembrie 2014. In cazul in care va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin, acesta se va desfasura in data de 16 noiembrie 2014.

Redactor: Silviu Calota