Invitație la… istorie dobrogeană!

Astăzi, la Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Constanța, a avut loc Deschiderea oficială a Sesiunii Științifice Intrenaționale PONTICA 2016, ajunsă la cea de-a 49-a ediție. La întâlnirea anuală, au luat parte aproape 90 de cercetători specialisti din țară, dar și de peste hotare.

Arheologi și istorici din România, Bulgaria, Franța și Marea Britanie s-au reunit zilele acestea, la Constanta, cu ocazia celei de-a 49-a ediții a Sesiunii Științifice Internaționale ” Pontica”: „Istorie și arheologie în spațiul vest pontic”.

Potrivit celor prezenți, Sesiunea Științifică are ca scop valorificarea descoperirilor arheologice. La această întâlnire vor fi prezentate lucrări științifice despre arheologie si descoperirile din Dobrogea. Pasionații, și nu numai, vin la muzeu frecvent pentru a participa la manifestările desfășurate în cadrul acestuia.

Comunicările științifice “Pontica se vor desfășura” , și anul acesta, pe cinci secțiuni: preistorie, arheologie greco – romană, numismatică, istorie medievală și istorie modernă contemporana.

Publicul Constănțean este invitat în perioada 6 – 8 octombrie, la Muzeul de Istorie Națională șI Arheologie Constanța, pentru a lua parte la Sesiunea Stiințifică Internațională PONTICA 2016.

Reporter: Oana Jarloianu ; Imagine: Cristian Rizea