Învierea la Năvodari

Pentru mii de credincioşi din  Năvodari, nici oboseala, nici frigul sau vântul care bătea cu putere nu au fost de ajuns să îi ţină în casă. Oamenii au ieşit, cu mic, cu mare, la slujba de Înviere care s-a oficiat la toate bisericile din oraş, pentru a lua Sfânta Lumină. Printre aceştia, şi edilul şef al oraşului, Nicolae Matei, pentru care participarea la slujba din Noaptea de Paşte este mai mult decât o datorie morală….

Dintr-un capăt într-altul al Năvodariului a răsunat cântarea bisericească de la slujba de Înviere. Mii de credincioşi au animat străzile oraşului, în drumul lor spre biserică, de unde urmau să ia sfânta lumină. La “Bunavestire”, poliţia a trebuit să devieze traficul rutier din cauza numărului mare de credincioşi. Şi la biserica Sfântul Nicolae a venit un număr impresionant de oameni. Pentru ei, nici frigul nu a fost de ajuns pentru a lipsi de la un eveniment atât de important.

Credincioşii spun că măcar în noaptea de Înviere trebuie să vină la biserică, dacă timpul şi grijile cotidiene nu le permit să facă mai des acest lucru. Pentru orice creştin, slujba de Paşte este un moment extreme de important.

Vântul a creat ceva probleme pentru credincioşii care se grăbeau să ajungă acasă cu sfânta lumina. Mai ales că ştiau că pe masă îi aşteaptă delicioasele bucate…

La slujba de Înviere a fost prezent, ca în fiecare an, şi edilul oraşul Năvodari, Nicolae Matei.

În jurul orei unu, străzile s-au eliberat treptat, semn că mai toţi credincioşii s-au grăbit acasă pentru a lua tradiţionala masă de Paşte alături de familie şi prieteni.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc