Investiții în Năvodari (VIDEO)

O cantină socială, două centre de zi pentru copii, dar şi cabinete medicale dotate la cele mai noi standarde! Asta îşi propune primăria Năvodari să realizeze printr-un proiect finanţat din fonduri europene. O clădire dezafectată din oraş se va transforma, în aproximativ un an, într-un spaţiu modern, de care vor beneficia toate categoriile de vârstă.

Spaţiul care va găzdui cantina socială şi centrul de zi se află în apropierea liceului Lazăr Edeleanu, în centrul oraşului. Clădirea este în prezent dezafectată şi va suferi modificări atât în ceea ce priveşte compartimentarea ei, cât şi renovarea şi utilarea cu dotări de ultimă generaţie.

Zilnic, 200 de persoane provenite din familii nevoiaşe vor primi cel puţin o masă caldă pe zi în noua cantină socială. Pe lângă aceasta, clădirea prevede un centru de zi pentru bătrâni, două centre de zi pentru copii, trei cabinete medicale şi o sală pentru tratamente. Astfel că beneficarii proiectului vor fi toate categoriile de vârstă din Năvodari.

Acesta nu este singurul proiect pe care îl dezvoltă Primăria Năvodari prin intermediul Programului Operaţional Regional Sud Est. Proiectul are o valoare de aproape 50 de milioane de lei, dintre care 77 de mii reprezintă contribuţia oraşului Năvodari.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan