Investiție RAJA de 5 milioane lei

La sfârșitul anului 2010, RAJA a obținut finanțarea proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța – Ialomița. Cuprins în acest proiect a fost și contractul de lucrări pentru construirea unei stații de epurare nouă. Din valoarea totală a contractului, RAJA a cofinanțat aproximativ 4,5 milioane de lei. Noua stație de epurare de la Mihail Kogălniceanu a fost inaugurată în prezența ministrului Fondurilor Europene.

La eveniment au participat directorul general al RAJA SA, Felix Stroe, Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, Secretar de stat în cadrul Ministerulului Fondurilor Europene, Valentin Șoneriu, primarul localității Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, dar și Cristinel Dragomir, președinte interimar al Consiliului Județean Constanța.

Contractul de lucrări „Stație de Epurare Nouă, inclusiv treaptă terțiară – localitatea Mihail Kogălniceanu” este finanțat prin programul Operațional Sectorial de Mediu, cofinanțarea din partea RAJA SA fiind de peste 4,5milioane de lei, din valoarea totală de peste 15 milioane de lei.

Stația a fost dimensionată și proiectată pentru un număr de 12.490 de locuitori și epurează un debit maxim de 2.425 mc/zi, îndeplinind standardele actuale privind protecția mediului.

La această dată, stația este în operare și se găsește în perioada de notificare a defectelor când sunt urmăriți parametrii de funcționare, remediate eventuale erori de montaj, calibrarea utilajelor și echipamentelor.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Adi Florea