Investiție de viitor la Năvodari

Lucrarile de modernizare ale drumului ce face legatura intre orasele Navodari si Ovidiu sunt in plina desfasurare. Pentru siguranta circulatiei, autoritatile locale din Navodari au aprobat montarea unor stalpi de iluminat public care folosesc energie solara. Investitia are mai multe beneficii in exploatare.

200 de stalpi de iluminat public vor fi montati pana la mijlocul lunii martie pe drumul ce face legatura intre orasele Navodari si Ovidiu. Beneficiile acestui sistem constau în instalarea facilă, reducerea spaţiului ocupat de conductele subterane şi consum energetic zero.

Stâlpul are montat în vârf un panou solar şi o lampă cu leduri. Panoul solar absoarbe lumina şi o transformă în energie, asigurând funcţionarea timp de 8-12 ore pe zi. In aceeasi perioada se lucreaza constant la largirea si modernizarea drumului . Reprezentantii primariei sunt optimisti si spera sa finalizeze lucrarile la inceputul sezonului estival, respectiv in luna iunie . Drumul modernizat va facilita accesul dinspre drumul european 60 și dinspre A4 spre orașul Năvodari, iar pentru cei care vor să ajungă în Năvodari fără să treacă prin Mamaia apare o alternativă. De asemenea, și turiștii care vin de pe autostradă și vor să ajungă în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța vor avea și altă rută de acces.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes