Investiție de amploare

Astăzi s-a inaugurat la Constanța cea mai modernă staţie pentru tratarea apei potabile Palas. La eveniment au fost prezenți Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Stația pentru Tratarea apei potabile Palas Constanța a fost inaugurată oficial în prezența mai multor oficialițăți. Această investiție importantă realizată de către Regia Autonomă Județeană de Apă asigură furnizarea apei potabile pentru locuitorii din Municipiul Constanța și orașul Năvodari.

În cadrul aceluiași eveniment a fost semnat proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată, în valoarea de 600 de milioane de euro, bani europeni. Programul va fi implementat prin 50 de contracte de lucrări şi patru contracte de servicii.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că la sfârşitul anului 2016 procentul de absorţie al fondurilor europene era de 16 la sută. În iunie 2018 acesta a ajuns la 19 la sută iar până la sfârşitului anului se vrea a fi de 25 la sută procent peste media Uniunii Europene. Ulterior, ministrul Rovana Plumb a semnat un contract de finanţare a Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a RAJA SA, în perioada 2014 -2020.

Investițiile care urmează a fi realizate prin proiect se vor derula pe raza a 52 de Unități Administrativ Teritoriale din 6 județe. Perioada estimată pentru execuția lucrărilor este 2018-2023.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Zarif Armanbet