Invenție niponă, cu aplicabilitate în medicină

Mințile strălucite croiesc din sclipirile inteligenței lor fel de fel de invenții, menite să aducă un plus de confort cetățenilor Planetei. De această dată, surprinde lumea cu realizarea lui un japonez, care speră ca dispozitivul creat de el să-și găsească aplicabilitatea, în special, în medicină.

Un universitar japonez a elaborat  un ecran LED ultrafin ce poate fi asemuit cu o a doua piele. Entuziasmul profesorului de la universitatea din Tokyo prevede utilizarea acestuia, în special, în domeniul sănătății. Dispozitivul poate fi aplicat pe palmă sau pe dosul palmei și acționează atât ca un receptor, cât și ca un transmițător de informații. Astfel, pacienții pot primi mesaje care să le reamintească să-și ia medicația, în vreme ce doctorilor le pot fi furnizate coordonatele medicale ale bolnavilor iar sportivii își pot determina ritmul cardiac având și posibilitatea de a-și revizui traseul în timpul curselor. Alte aplicabilități ar putea consta în parcurgerea de către angajați, în perioada lucrului, a instrucțiunilor de utilizare direct de pe mână sau în comunicarea la distanță dintre copii și bunici.

Nota optimistă a inventatorului său îl recomandă ca fiind un aparat ce apropie emoțional destinatarul de expeditorul mesajelor.

Dispozitivul este alcătuit dintr-o grilă de micro-Led-uri, ce sunt racordate prin cabluri elastice și implementate într-o folie de cauciuc, un receptor foarte ușor și un sistem de comunicare fără fir. Aparatul poate fi amplasat pe piele chiar și o săptămână fără a cauza inflamare, greutatea sa infimă determinându-i pe utilizatori chiar să uite de el.

Invenția va fi expusă în Texas, în cadrul întrunirii anuale a Asociației americane pentru progresul științei, dispozitivul urmând a fi comercializat peste trei ani.

Redactor: Mihaela Țânțaru