Invenție inedită la Cluj

Un fost militar a construit o maşina ideală pentru perioada de criză. Este vorba de automobilul fără motor. Nu consumă carburant şi nici nu necesită cine ştie ce cheltuieli de întreţinere. În plus, n-are nici o şansă să fie prins de radar, şi asta pentru că nu depăşeşte viteza de 30 de kilometri la oră.

Inventatorul se numește Călin Raţiu, are 50 de ani şi a lucrat ca pilot de avion. El povesteşte că ideea maşinii fără motor i-a venit după ce soţia a refuzat să se plimbe cu el pe o bicicletă-tandem. În căutare de idei, omul a intrat pe internet şi a găsit o alternativă. Maşina fără motor a fost construită în câteva săptămâni, cu piesele găsite prin garaj.

Bărbatul a investit în maşina cu pedale în jur de 500 de lei şi spune că oricine poate, cu puţină pricepere şi răbdare, să îşi construiască un astfel de autoturism.

Clujenii au rămas muți la vederea ineditei mașini. Ce-i drept, apariția ei pe șosele stârnește admirație, mai ceva ca o mașină decapotabilă.

Autoturismul fără motor poate să fie considerat o invenție a viitorului și o posibilitate de a reduce foarte mult costurile pe care le implică întrețuinerea unei automobile clasic.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.