Invazie de șobolani

Invazie de șobolani la un liceu din Craiova. Un pericol pentru sănătatea elevilor, rozătoarele nu au putut fi indepărtate nici de către firma de salubritate. Localnicii au copleşit cu reclamaţii societatea care se ocupă de curăţenia Craiovei.

Locuitorii din cartierul Craioviţa Nouă sunt invadați de rozătoare. Acestea mişună pe lângă tomberoanele de gunoi, pe sub maşini şi de multe ori intră şi în blocurile locatarilor. În plus, în zonă sunt şase şcoli şi grădiniţe şi cel puţin tot atâtea magazine.

Firma de salubritate susţine că a făcut deratizările periodice, iar altă acțiune de acest gen nu va mai face până la anul, dacă nu va fi sesizată oficial de către o asociaţie de locatari.

Lipsit de ajutorul firmei plătite să întreţină curăţenia, Directorul unui liceu din zonă a pus otravă în curtea şcolii dar a adus şi un distrugător de şobolani: un cățel.

Rozătoarele pot transmite până la 35 de boli contagioase. Cea mai gravă dintre ele este leptospiroza, o boală care fără tratament, duce la afecțiuni hepatice, renale, sau chiar meningită.

Redactor: Alexandra Panait