Invazie de elefanți de mare

Se pare că zicala ”Schimbi locul, schimbi norocul” este cât se poate de adevărată. Mai mulți elefanți de mare care au invadat o populară plajă californiană și-au mărit efectivul. Colonia numără în prezent 100 de exemplare.

Situația politică de pe tărâm american  are repercusiuni și asupra mediului înconjurător! Se pare că blocajul din administrația federală a Statelor Unite  a fost în favoarea republicanilor care și-au atras un număr de simpatizanți din lumea viețuitoarelor marine. Disensiunile dintre democrați și republicani au dat naștere unui număr de 35 de pui de elefanți de mare. Să fi înțeles oare simpaticele mamifere că fac parte din aceeași tabără politică, conturată grafic printr-un elefant?

Coincidență sau nu, natura și-a urmat liniștită cursul și a dat câștig de cauză îndrăgitelor mamifere care au profitat de ocazia ivită.

”Drakes Beach a fost închisă în timpul ‘shutdown-ului’ guvernamental, iar lipsa paznicilor şi a publicului a contribuit la colonizarea plajei.”, a relatat John Dell’Osso, purtător de cuvânt al parcului Point Reyes National Seashore, unde este situată Drakes Beach.

Aflați în căutarea unui alt adăpost, elefanții de mare și-a făcut apariția pe populara plajă californiană. Schimbarea domiciliului  a fost impusă de valurile mari produse de o furtună care au inundat țărmurile habitatului lor natural situat la aproximativ 51,5 km nord-vest de San Franciso.

Colonia de elefanți numără în prezent 100 de exemplare și nu dă niciun semn că dorește să părăsească locația. Dimpotrivă, arealul de trai a fost lărgit și la zona parcării care a fost luată cu asalt de doi masculi vânjoși, care pot cântări până la 2,5 tone fiecare. După ce au doborât un gard, aceștia s-au strecurat în parcare utilizând rampa de acces pentru persoane cu handicap  pentru a-și lua avânt. Invazia elefanților de mare ridică o nouă dilemă pentru angajații parcului. Ei trebuie să soluționeze acum problema conviețuirii oamenilor cu aceste mamifere.

”Focile ar putea rămâne pe Drakes Beach până în aprilie, când puii vor fi înţărcaţi. În acel moment, animalele vor pleca din proprie iniţiativă. Ce se va întâmpla însă dacă vor reveni? Nu am găsit încă o soluţie pe termen lung pentru aceste foci.”, a precizat John Dell’Osso, purtător de cuvânt al parcului Point Reyes National Seashore.

Acum, rămâne de văzut și când se va soluționa disputa politică dintre  republicani și democrați.

Redactor: Mihaela Țânțaru