Învățământul și sportul primează pentru administrația locală Năvodari (VIDEO)

Elevii și studenții cu rezultate excepționale dar și sportivii au fost punctele principale de discuție în cadrul ședinței de Consiliu Local din Năvodari. Astfel, s-a aprobat premierea sportivilor și antrenorilor echipei de rugby din cadrul Clubului Sportiv al orașului Năvodari.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost modernizarea stadionului Flacăra. Propunerea a venit din partea Federației Române de Fotbal care doreşte să investească 140 de mii de euro.

O veste buna şi pentru elevii Liceului “ Lazăr Edeleanu”, acesta va face parte din proiectul Comenius care va permite schimbul de experienţă cu elevii din alte tări.

Nu au fost uitați nici elevii cu rezulatate excepţionale, astfel încât cei care vor participa la concursul de creativitate în fizică şi tehnologii “ Ştefan Procopiu” vor avea transportul decontat de primăria Năvodari. Veste bună şi pentru studenta Mihaela Florentina Donose care nu va trebui să plătească deplasarea la Institutul de Studii Politice Toulouse din Franța iar eleva Andreea Bianca Panainte, multiplă campioană națională de şah va avea avea toate cheltuielile decontate pentru participarea la concursul din Banja-Vrucica-Bosnia-Hertegovina.  Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a aprobat și decontarea de 25 % din taxele școlare pentru studenți, singura condiție pe care aceștia trebuie s-o respecte este faptul că trebuie să fie integraliști.

Tot luni s-a decis ca năvodărenii să beneficieze de o reducere a impozitelor, taxelor sau a altor venituri datorate consiliului local iar tinerii vor avea posibilitatea să primescă teren gratuit pentru construcţia unei locuinţe.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru