Învățământul românesc pregatește noi surprize elevilor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jn1bcc8pNwU[/youtube]Reprezentantii Ministerului educației au anunțat că vor introduce manuale digitale în toate şcolile. Primele manuale noi din învăţământul preuniversitar vor fi disponibile din anul şcolar 2014-2015, cărţile urmând să fie însoţite de varianta digitală. Metodologia aflată în dezbatere publică a adunat deja un val de controverse. Reacția părinților din Cernavodă nu a întârziat să apară. Aceștia spun că un manual digital nu-l va suplini niciodată pe cel tradiţional.

Elevii, în schimb, nu sunt de acord cu părintii. Unii spun că le-ar fi mult mai ușor să învețe de pe manuale digitale, având în vedere că s-au născut în epoca tehologiei.

De cealaltă parte a baricadei sunt elevii care nu și-ar dori să se despartă de manualele tradiționale.

Odata cu introducerea manualelor digitale, ghizdanele elevilor se vor ușura cosiderabil și vor avea un conținut educațional mai atractiv. În prezent, în sistemul de învăţământ preuniversitar românesc figurează 1.491 de titluri de manuale şcolare.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca

One thought on “Învățământul românesc pregatește noi surprize elevilor

  • 27 iunie 2013 at 15:50
    Permalink

    MINISTERUL EDUCATIEI gaseste oportun introducerea manualelor digitale ,avand in vedere faptul ca aceste cheltuieli se vor face tot pe spinarea parintilor.DOMNUL RADUCU POPESCU ar trebui sa ne spuna CAND va avea bunavointa MINISTERUL EDUCATIEI sa deconteze si restanta pe 2013 la abonamente s au din banii ramasi sa i plateasca salariul de peste 5300 lei ai MINISTRULUI EDUCATIEI

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.