Învățământul, prioritar în fața turismului

Nenumaratele modificari in structura anului scolar, prelungirea vacantei de iarna si inceperea celei de vara dupa 25 iunie, îi nemultumesc pe hotelierii de la malul marii. Patronii din turism se plang ca inregistreaza pierderi și ca stau cu hotelurile aproape goale. Mai grav, nici pana la aceasta ora, ministerul educatiei nu stie cand va incepe anul scolar 2016-2017. Ceea ce, evident, creeaza confuzie in randul turistilor care si-ar fi dorit sa vina la mare cu copiii, la inceput de septembrie.

Daca s-ar fi respectat vechea structura scolara, in aceste zile hotelierii s-ar fi bucurat deja de primele serii de turisti veniti la mare cu copiii. Pana nu demult, vacanta incepea la 15 iunie. Anul acesta, insa, lucrurile s-au schimbat si cei mai multi dintre elevi termina cursurile pe 25 iunie. Asta fara sa ii mai punem la socoteala pe liceenii care dau examenul de bacalaureat.

E drept, demersuri s-au făcut deja pentru a găsi o soluţie în această privinţă. Insa, raspunsurile venite de la autoritati nu au fost tocmai pe placul reprezentantilor din turism.

În aceste condiţii, până cand clopotelul va suna pentru ultima oara,  operatorii din turism îşi pun speranţele în weekend-ul de Rusalii.

Fireşte, mai mult de jumătate dintre turiști vor avea ca destinaţie staţiunea Mamaia, în timp ce alţii vor alege Vama Veche, Eforie Nord sau Neptun.

Redactor: Paul Alexe