Inundaţiile, veşnica problemă în Cernavodă (VIDEO)

Ca urmare a unui acord de finantare intre Primaria Cernavoda si Compania Nationala de Investitii, in perioada 2007 – 2012, s-au executat lucrari de reabilitare si extindere a sistemului de canalizare menajera si pluviala in Cernavoda. Cu toate acestea, centrul orasului a fost din nou inundat la fiecare ploaie mai puternică! Drept urmare, autorităţile locale au convocat o întâlnire cu reprezentanţii Companiei Nationale de Investitii si ai Ministerului Dezvoltarii.

Edilul orasului a reclamat inca de la inceputul sedintei modificarile pe care le-a suferit proiectul propus de el in 2006. Printre acestea se numara existenta in prezent a doar doua puncte de preluare a apei pluviale si nu patru asa cum erau initial si renuntarea la bazinul de retentie din zona centrala.

De cealaltă parte, proiectantii si reprezentantii Companiei Nationale de Investitii, spun ca proiectul nu era unul de ansamblu si tinea doar de reteaua de apa deja existenta la momentul reabilitarii.

Participanţii la discuţii au mers şi pe teren pentru a constata eventualele nereguli ale retelei de apa.

Dupa sapte ore de discutii tensionate, responsabilii proiectului nu au reusit sa ofere solutii viabile Primariei Cernavoda. Ca atare, dezbaterile au fost continuate în cadrul unei intalniri ce a avut loc in Bucuresti la Ministerul Dezvoltarii.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae