Întrunire globală pentru mediu

Nairobi, capitala Kenyei, este, în aceste zile, gazda celei de-a treia Adunări Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu. Reprezentanți ai peste 170 de țări sunt reuniți la acest eveniment, în vederea găsirii de soluții privind combaterea poluării.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu și-a deschis cea de-a treia sesiune de lucrări, în data de 4 decembrie, la Nairobi, capitala și în același timp cel mai mare oraș al Kenyei. Această întrunire a celei mai înalte autorități de mediu la nivel global, se va desfășura până pe data de 6 decembrie și are ca temă principală, în acest an, ”Planeta fără poluare”.

La eveniment participă șefi de stat și de guverne, precum și miniștri din peste 170 de țări, care discută, la masa tratativelor, încheierea unui număr cât mai mare de angajamente. Acestea privesc combaterea poluării aerului, pământului, căilor navigabile și oceanelor și păstrarea deșeurilor și a agenților chimici într-o formă cât mai sigură.

Se urmărește obținerea unui acord politic în privința poluării, în baza Obiectivelor Dezvoltării Durabile, care să ilustreze că populația Globului poate fi unită în lupta pentru suprimarea pericolului contaminării și distrugerii planetei.

Cunoscută ca ”Parlament al Mediului Înconjurător”, adunarea a fost înființată în anul 2014 și s-a întrunit, de fiecare dată, la Nairobi, care este, actualmente, unul dintre cele mai importante orașe ale continentului african, din punct de vedere politic și financiar. În ”Orașul verde în plin soare”, cum i se mai spune capitalei kenyene, se găsește sediul Pragramului Națiunilor Unite pentru Mediu.

România este prezentă la lucrările celei de-a treia sesiuni a adunării cu o delegație condusă de Viceprim-ministrul, ministrul Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu.

Redactor: Mihaela Țânțaru