Întrecere între cei mai rapizi poștași la Peștera

Comuna constanteana Pestera a găzduit  a 37-a editie a Marsului factorilor postali, a tututor celor care distribuie corespondenta in judetul Constanta, faza judeteana. La actiune, au participat aproximativ 200 de angajati ai Postei Romane.

 

Proba de Marș s-a desfășurat pe doua categorii, masculin și feminin, si a constat in 3.000 m, la fete, si 5.000 m, la baieti. Locul intai la fete a fost castigat de catre Mihaela Doncilă, iar la baieti marele premiu a fost obtinut de Ștefan Simedre, ambii din orasul Cernavoda.

 Marşul Factorilor Poştali a debutat în anul 1977, la Bucureşti, şi se desfăşoară în două etape: judeţeană şi naţională. Câteva mii de angajaţi ai Poştei Române din toată ţara se aliniază, an de an, la startul acestei întreceri. Primii cinci concurenţi la proba masculină şi primele trei concurente la cea feminină, câştigători la faza naţională, reprezintă Poşta Română la întrecerea balcanică.

Gazda evenimentului, primarul din Pestera, a ţinut să precizeze că se simte onorat că micuța localitate constănțeană găzduiește, pentru al treilea an consecutive, Marșul factorilor Poștali.

Dupa festivitatea de premiere s-a încins o petrecere câmpeneasca, la care au fost invitați atât participanții, cât și susținătorii și invitații speciali.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Eduard Martin