Intoxicați cu monoxid de carbon

Un bărbat a murit iar un altul se zbate între viață și moarte la Spitalul Județean Constanța, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Nenorocirea s-a petrecut în subsolul unei vile aflate în construcție, acolo unde cei doi lucrau în interior. Unul dintre ei era chiar proprietarul casei.

Alarma despre acest incident a fost dată de un muncitor care lucra la o vilă aflată în apropiere. Acesta a mers la colegi doar pentru a schimba câteva vorbe cu ei. După ce a văzut că nu îi răspunde nimeni a coborât la subsol. Aici i-a găsit pe cei doi cazuți inconstienți la pământ și a sunat imediat la 112. La fața locului a sosit  o ambulanță iar mai apoi alte două echipaje. Au fost chemați și pompierii dar și elicopterul SMURD. Medicii au început imediat manevrele de resuscitare.

La unul dintre barbați s-au găsit semne vitale. Acesta a fost stabilizat și transportat imediat la spital cu elicopterul. Pe celălalt au continuat să il resusciteze minute în șir, însă fără succes.

Pompierii spun că cel mai probabil cei doi s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de un generator.

Cazul a intrat în atenția polițiștilor dar și a inspectorilor de muncă. Aceștia vor încerca să afle dacă tânărul care a supraviețuit era angajat cu forme legale sau lucra la negru. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Redactor: Cristina Niță