Interzis cu telefonul la volan!

Atenție șoferi! Dacă încă sunteți tentați să folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, de sâmbătă intră în vigoare noile prevederi ale codului rutier care vizează sancțiuni mult mai dure și vă pot lăsa chiar fără permis de conducere.

Polițiștii constănțeni au ieșit în trafic ca să-i avertizeze pe șoferi și deja au dat primele amenzi. Unii din cei controlați erau chiar băuți, la volan.

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live pe rețelele de socializare, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului, sancțiunile vor fi, peste câteva zile mult mai dure.

Dacă în timp ce folosesc telefonul încalcă și alte reguli de circulație, conducătorii auto vor fi sancționați și cu suspendarea permsiului de conducere pentru 30 de zile.

Nu doar șoferii vor trebui să se dezobișnuiască să pună mâna pe telefon din 12 octombrie, și cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete vor risca amenzi mari.

Polițiștii constănțeni au organizat o acțiune de informare pentru a se asigura că toți șoferii cunosc legea.

Cei mai mulți dintre conducătorii auto spun că știu de noile sancțiuni privind folosirea telefonului la volan și sunt de acord cu ele.

În timpul controlului, polițiștii au avut parte și de o surpriză. Acest șofer a fost testat cu aparatul etilotest și i-a ieșit o alcoolemie de 0,87 g/l în aerul expirat.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima