Intervenție promptă a pompierilor

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au intervenit, în această după-amiază, în Satu Nou, comuna Mircea Vodă, la un incendiu care a cuprins acoperișul unei case. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane sau animale, dar pagubele materiale sunt destul de mari.

Flăcările, localizate la nivelul acoperișului locuinței de pe strada Școlii, din Medgidia, s-au manifestat pe o suprafață de 50-60 mp, la sosirea pompierilor. Două echipaje, venite de la Medgidia, au acționat timp de câteva ore pentru lichidarea incendiului. Intervenția a fost una dificilă, deoarece, din cauza vântului, exista pericolul de propagare la acoperișul grădiniței din apropiere, prioritar pentru pompieri fiind să împiedice acest lucru.

Acoperișul care a luat foc aparține unui atelier de confecții metalice. Din interior au fost scoase mai multe butelii și tuburi de oxigen, iar în atelier existau mai multe recipiente cu vopseluri și diluanți. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor a  limitat mult proporțiile dezastrului. Aceștia au acționat pentru scoaterea din încăpere a produselor volatile, reușind, în același timp, să împiedice dezvoltarea incendiului către acoperișul unei grădinițe aflate la ceva mai mult de un metru și jumătate distanță.

Redactor: Paul Alexe