Intervenție emoționantă a scafandrilor

Imagini cu adevărat impresionante, surprinse la Constanța! Un scafandru aflat în timpul antrenamentului într-o dană din Port a ajutat o femelă delfin să-și aducă pe lume puiul! Mamiferul a fost rănit în alicea unui vas ancorat la țărm și era slăbit de puteri, așa că militarul a intervenit imediat pentru a-l ajuta. Filmulețul a fost postat pe pagina oficială de Facebook a unei organizații nonguvernamentale și ascunde o poveste emoționantă.

Imaginile cu adevărat înduioșătoare demonstrează că există și oameni cu suflet mare care știu să protejeze animalele. Femela delfin a fost găsită de scafandri în stare gravă, cu răni în zona capului și în travaliu.

Dacă nu ar fi fost militarii care să intervină, delfinul nu ar fi avut putere să rămînă la suprafața apei pentru a da naștere puiului, spun biologii. Delfinul s-a luptat minute-n sir s ca sa nasca in bratele scafandrului cel ținea la suprafata.

Scenele cu adevărat dramatice s-au petrecut în 2012, însă povestea din spatele imaginilor reprezintă o realitate des întîlnită.

În cele mai multe cazuri, din păcate, delfinii sfîrșesc în plasele pescarilor, fără ca nimeni să-I poată elibera din agonie. Potrivit statisticilor organizațiilor de mediu, în fiecare an, la malul mării, mor, în medie 10-11 delfini morti. Pentru a contribui la protejarea acestor specii vulnerabile, toți cei care observă mamifere eșuate sau aflate în pericol pot suna la numerele de telefon 0241.612.422 0763.255.731.

Redactor: Andreea Barbu