Interpol european pe Protecţia Consumatorului

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îşi doreşte organizarea unei formaţiuni europene de tip Interpol.

Perspectiva creării unei astfel de instituții constă în posibilitatea de a interveni cu rapiditatea unei structuri poliţieneşti într-o piaţă de produse şi servicii din ce în ce mai aglomerată. Declarația  fost făcută de șeful ANPC, Horia-Miron Constantinescu.

“Această autoritate, în premieră la nivel european, îşi doreşte organizarea unei formaţiuni de tip Interpol, să putem comunica între noi rapid, să ne transmitem informaţii, iar pe baza acestora să avem exact reacţia rapidă a colegilor din structurile poliţieneşti, pentru că iată, este o piaţă din ce în ce mai aglomerată de produse şi servicii, ori reacţia noastră ca autoritate trebuie să fie în unele situaţii o reacţie rapidă.”, a afirmat preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Horian-Miron Constantinescu a precizat că instituţia va transmite oficial această propunere reprezentanţilor agenţiilor de Protecţia Consumatorilor din statele UE în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare, la Palatul Parlamentului.

“Valenţele europene ale acestei autorităţi au fost până la acest moment unele de asumare a regulamentelor europene, a modalităţii în care cei îndrituiţi să o facă de la nivel european ne-au transmis informaţii, noi le-am înregistrat şi ne-am comportat ca un copil, ca un şcolar foarte cuminte. Pe data de 17 septembrie, la Casa Poporului este prima întâlnire organizată de această autoritate, am invitat colegi omologi de la alte instituţii europene, nu numai pentru a ne cunoaşte, ci pentru a le transmite că această autoritate trebuie să conteze în abordarea acţiunilor de control la nivel european, această autoritate trebuie să poată avea iniţiativă.”, a precizat Horia-Miron Constantinescu.

El a susţinut că ANPC a început deja implementarea unei formaţiuni de reacţie rapidă în interiorul organizaţiei.

Redactor: Mihaela Țânțaru