Inteligența luminii, o expoziție inedită

Debutul celor doi soţi Lazăr, Liliana şi Sorin, reprezintă o primă ieșire în lumea artei. Expoziția „Inteligența inimii” propune culoare și formă într-un limbaj nonconformist, cu inserții de suprarealism și muzică divină. Expoziția apare cu atât mai interesantă cu cât reunește, în două secțiuni, lucrări de pictură, grafică și modelaj, pe de o parte și creații în Photoshop, pe de altă parte.

Istoricul de artă Tatiana Odobescu, directorul Centrului Cultural Callatis din Mangalia a evidenţiat valoarea artistică a operelor de artă expuse. Referindu-se la lucrările Lilianei Lazăr, Tatiana Odobescu a arătat că mesajul pe care îl trimit lucrările acesteia este unul direct, fără metafore inutile, în timp ce, operele lui Sorin Lazăr au profunde accente suprarealiste.

Potrivit Lilianei Lazăr, lucrările expuse sunt strânse de-a lungul a numai puţin de treizeci de ani de creație, încă din perioada tinereţii.

Având profesii ancorate în realitate, cei doi artiști vin dintr-o „zonă” fără tangență cu arta și fără pretenția de a concura cu maeștrii genului, dar cu dorința de a crea un stil propriu, inconfundabil, cu coordonate atemporale, aspațiale.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei