Intalnire internationala la Mangalia (VIDEO)

Pentru a sasea oara consecutiv,  din Mangalia găzduieşte o conferinţă international pe tema geometriei diferenţiale şi a sistemelor dinamice. Seminarul se desfasoara pe parcursul a trei zile şi are ca participanţi profesori din toata lumea.

Veniti din toata lumea, profesorii participanti isi vor prezenta  rand pe rand cercetarile efectuate pe parcursul carierei. Organizatorii au reusit sa ii aduca la Mangalia pe cei mai buni cercetatori din lumea-ntreagă.

Profesorii care au facut din matematica o pasiune şi o cariera isi impartasesc la seminar lucrarile. Dar pe langa aceste prezentari, ei vor avea parte si cateva mini excursii. Vor vizita Muzeul de Arheologie  Callatis, dar vor face si o excursie in Delta.

Locaţia nu a fost aleasă întâmplător. Liceul Teoretic Callatis detine patru aparate multi touch. Castigate la un concurs, ele par desprinse din filmele science fiction. La frumoasele mese, vor lucra elevii institutiei pentru a-si dezolva aptitudinele dar si pentru a veni cu drag la cursuri.

Seminarul “Differential geometry and dynamic systems” se desfăşoară la Mangalia, pe parcursul a trei zile.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan