Insula de la Capidava a prins viaţă în acest weekend

Un fenomen aparte în România este Academia de Vară pentru Tineret, Știință, Cultură, Artă și Sport ATLANTYKRON. Anul acest, tabăra a reuşit să aducă pe insula de la Capidava 450 de tineri veniţi din toate colturile ţării şi din străinătate.  Chiar dacă în restul anului este o pustiu, pentru 10 zile locul este conectat la electricitate, are reţea de internet de mare viteză, ecrane şi videoproiectoare. În doar o singură zi insula a fost animată de sute de corturi. Mulţi spun că vin de ani de zile la Capidava iar academia le-a schimbat complet percepţia despre viaţă şi i-a ajutat să se regăsească.

Atelierele de ştiinţă futurologie, robotică, artă, sport şi scinece fiction au fost cele care i-au atras anul acesta pe cei veniţi la Atalnycron.

Şi pentru că tabăra de vară se desfăşoară pe o insulă unde se pot produce şi accidente, a fost montat un cort pentru acordarea primului ajutor, iar o echipa de medici asigură asistenţă non stop timp de 10 zile.

Printre participanţi se numară şi copii care vin an de an atraşi de cursurile interesante.

Anul acestea la academiei de vară Atlantycron  sunt aşteptaţi să participe şi să ţină cursuri Dumitru Prunariu, astronaut, primul şi singurul român care a zburat vreodata în spaţiul cosmic, Guy Djoken, preşedintele Asociaţiei Cluburilor UNESCO şi directorul Centrului UNESCO pentru pace din SUA, Alexandru Mironov, scriitor, ziarist de ştiinţă şi fondator al Programului Atlantykron şi mulţi alţii.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca