Instructorii auto spun NU noilor probe

Instructorii auto contestă proiectul parlamentarului care vrea să introducă proba de poligon și condusul pe timp de noapte pentru obținerea permisului de conducere. Ei spun că dacă legea va intra în vigoare ei vor fi nevoiți să mărească tarifele, iar cursanții ar putea să aștepte chiar și jumătate de an până la intrarea în examen.

Supărare mare pe instructorii auto din Constanța care nici nu vor să audă de introducerea noilor probe pentru obținerea permisului de conducere. Proiectul legislativ al unui deputat prevede ca viitorii șoferi să fie testați în poligon, dar și pe timp de noapte.

Părerea unanimă a instructorilor este că șofatul în poligon nu are nimic de-a face cu situațiile periculoase care se pot întâmpla în trafic.

Totodată tariful școlilor de șoferi ar putea crește dacă legea va deveni realitate. O altă problemă ar fi programările pentru intrarea în examen. Cursanții ar putea aștepta luni în șir până ce ar putea da examenul, iar în cazul în care l-ar pica situația ar deveni de-a dreptul critică.

În ceea ce privește șofatul pe timp de noapte, instructorii spun că o parte din cursuri sunt oricum consumate după lăsarea întunericului datorită programei care conține astfel de prevederi.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea