Instrucțiuni de folosire a adolescenței

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, alături de Federația Internațională a Comunităților Educative din România și Universitatea ”Ovidius” Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Educației a organizat Conferința cu tema „Opinia copiilor și tinerilor din sistemul de protecție a copilului contează”.

În Sala Senatului s-au strâns la un loc adolescenți și adulți, dornici și deschiși să-și asculte frămâtările, dorințele, așteptările și de ce nu, durerile. Dialogul a început cu un imbold de curaj dat de vizionarea unui scurt film intitulat ”Instrucțiuni de folosire a adolescenței„, realizat de un grup de elevi ai liceului Traian în cadrul proiectului Filmmic.

Pornind de aici,tinerii au legat și povestit propriile experiențe, trăiri și sentimente. Prezenți au fost adolescenți și tineri din sistemul de protecție a copilului din județele Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea și București-sector 3.

Întâlnirea s-a încheiat cu concluzii trase de ambele părți în vederea stabilirii unor măsuri, strategii, abordări, programe menite să ajute tinerii în această perioadă atât de importantă în viața unui om, adolescența. Conferința face parte din proiectul „Adolescența încotro?”.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima