Institutul Cantacuzino reia producţia de vaccin antigripal

Vești bune pentru români! Se pare că această pandemie de coronavirus are și unele aspecte pozitive. Institutul Cantacuzino va relua producția de vaccin antigripal.

Anunțul a fost făcut, joi, de către Premierul Ludovic Orban, în urma unei vizitei făcute la Institut.  Aceasta este o veste extraordinară în condițiile în care specialiștii vorbesc despre riscul ca, în sezonul rece următor, gripa să se suprapună cazurilor de infectare cu coronavirus și ,de aceea, este foarte importantă creșterea ratei de vaccinare antigripală.

Cât despre laboratorul în care se fac testări pentru COVID-19, acesta are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcție de necesități.

Potrivit premierului, producția va începe, cel mai probabil, anul viitor. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs, imouno-modulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism. Reamintim că Insitutul Cantacuzino a trecut, la finalul lui 2017, în subordinea Ministerului Apărării și are regim de unitate militară, însă tot personalul civil a fost păstrat. Cu toate că numeroase guverne au promis atât obținerea autorizațiilor, cât și reluarea producției, din 2009 nu a mai fost produs niciun fel de vaccin.

Redactor: Oana Jărloianu