Instituţiile CJC fara avize de la ISU

Nicio instituție subordonata Consiliului Judetean Constanta nu are autorizatie de la pompieri. Printre instituţiile cărora le lipsește autorizaţia de securitate la incendiu se numără si Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Cristinel Dragomir speră, însă, ca ISU Dobrogea să nu suspende activitatea in niciuna din cele 18 instituții pana cand se vor intocmi procedurile pentru a intra in legalitate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a recunoscut că niciuna din cele 18 instituţii publice şi de cultură din subordinea CJC, printre care Spitalul Judeţean Constanţa, Biblioteca Judeţeană, múzeele din oraş şi Pavilionul Expoziţional, nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Ordinul ministrului care prevede obligativitatea acestei autorizaţii de securitate la incendiu este din 2009. Procedurile de autorizare se vor întinde pe luni de zile având în vedere că în judeţul Constanţa există doar două firme specializate, cu câte doi angajaţi, care întocmesc dosarele pentru ISU.

Momentan a fost depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Pavilionul Expoziţional.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes