Instanța a decis: Mihai Stroe “respins”

Contestația formulată în instanță de fostul Inspector Școlar General Tulcea, Mihai Stroe, a fost respinsă. Acesta solicitase suspendarea ordinului Ministerului Educației Naționale privind demiterea sa din funcție, în data de 22 august a acestui an.

Cererea privind suspendarea executării ordinului Ministrului Educației Naționale formulată de către Mihai Stroe, fostul Inspector Școlar General Tulcea, a fost judecată, în data de 9 octombrie, de către Curtea de Apel Constața, care a amânat pronunțarea cu o săptămână.

Instanța a hotărât, luni, respingerea solicitării adresate de fostul inspector. Această decizie nu este, însă, definitivă, ea putând fi atacată, cu recurs, tot la Curtea de Apel Constanța, într-un interval de cinci zile de la comunicare.

Treisprezece inspectori generali școlari au fost înștiințați, în data de 18 august, că mandatul lor încetează cu 4 septembrie, întrucât ar fi fost găsite mai multe nereguli în contractele lor de management. Mulți dintre aceștia au contestat în instanță decizia Ministrului Educației Naționale de a-i demite, obținând suspendarea ordinului și repunerea în funcție, printre ei regăsindu-se inspectorii generali din județele Buzău, Brăila și Vrancea.

Redactor: Mihaela Țânțaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.