Inspectorii antidrog în mijlocul tinerilor

Inspectorul antidrog Cosmin Guriță a fost prezent astăzi la Costinești pentru a le prezenta tinerilor fețele cunoscute și mai puțin cunoscute ale consumului de stupefiante. Demersul face parte din programul de conștientizare desfășurat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Județului Constanța.

Costineștiul, chiar dacă nu mai trăiește gloria din trecut când era cunoscută drept stațiunea tineretului, reușește încă să atragă tânăra generație. Acolo unde sunt mai mulți adolescenți sunt și reprezentanții  Centrului Antidrog, Constanţa. Aceștia duc o muncă susținută de prevenire și de conștientizare a incidenței pe care o are, sub toate aspectele: medical, social și legal, contactul și consumul de droguri. Începând cu orele 10 ale dimineții de 22 august, s-a format un grup de vacanță în care tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani au fost captați de expunerea  inspectorul antidrog Cosmin Guriță.

Interesul real se putea citi ușor pe chipurile acestor tineri care timp de o oră au completat chestionare, au ascultat indicațiile de specialitate și au participat activ la discuții.

La finalul întâlnirii tinerii au afirmat că au trăit o experiență importantă din care au putut trage multe concluzii benefice dezvoltării personale. Una dintre cele mai importante ar fi să treacă orice informație sau îndemn prin filtrul propriu și să ia hotărârea care îi definește, pentru că cel mai important este să ai puterea să fi tu însuți!

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet