Înșelătorie cu locuri de muncă

Un grup de tineri din Negru Vodă au plătit sute de euro pentru obținerea unui loc de muncă în străinătate. Entuziasmați de salariile avantajoase pe care urmau să le primească, aceștia nu au analizat cu atenție contractul. În total, păgubiții au pierdut peste o mie de euro, iar șansele să iși recupereze banii sunt minime.

Incantati de un trai mai bun si de un job peste hotare, un grup de tineri din Negru Vodă au fost inselati de un asa zis intermediar. Acestora li s-a promis un loc de muncă la sere unde urmau să câștige lunar suma de 1500 de euro, cu 3 mese pe zi asigurate. Astfel cazarea si mesele erau asigurate de angajator singura lor cheltuiala urmând să fie transportul, 150 de euro. In ziua plecării au constat cu stupoare că totul a fost o înșelătorie. Intermediarul a strâns banii, i-a lăsat in fata autocarului cu care urmau sa plece sub pretextul că merge până la hotelul din apropiere să mai aducă pasageri si…nu s-a mai intors.

Multe persoane cad in plasa unor anunturi atrăgătoare dar fără acoperire in realitate. Desi la prima vedere pare o super-ofertă care iti poate aduce locul de muncă mult visat, în realitate poate fi doar o păcăleală.

Persoanele păcălite rămân cu un gust amar mai ales că în putine cazuri păgubiții reușesc să își recupereze banii. Pentru a evita astfel de situații, este preferabil ca atunci cand va cautati un loc de munca in strainatate sa verficati in prealabil transparența firmelor care recruteaza personal.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes