Înscrieri pentru Start-Up Nation

Astăzi s-a dat startul înscrierilor în Start-Up Nation 2018, iar aceasta va  rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Potrivit reprezentanților Guvernului, prin această ediție, vor fi acordate fonduri nerambursabile de la stat, câte 200.000 de lei, unui număr de maximum 10.000 de firme mici și mijlocii, pentru diverse investiții.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de aproape 43 de mii de euro sau 200.000 de lei, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Punctajul minim pentru a fi acceptat, în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii, este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile. De acest program pot beneficia societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, și care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului.

Pentru a participa la acest program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului. Acesta are ca obiective principale atât stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cât și crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, dar și a şomerilor şi absolvenţilor. Sesiunea de înscriere a firmelor durează 30 zile lucrătoare, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului. Pentru mai multe detalii cei interesați de procedura de implementare a programului Start-Up Nation pot accesa link-ul:

 start-up-nation-2018 www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-s

Redactor: Oana Jărloianu