Îngrijitori atacați de urși

Incident grav la Grădina Zoologică din Brașov. Doi îngrijitori au fost atacați de urși în această dimineață, unul dintre ei este în stare gravă.

Doi ingrijitori au fost atacaţi de urşi luni dimineață în timp ce făceau curățenie în ţarcul animalelor de la Grădina Zoologică Braşov. Bărbații au fost grav răniți și au fost cu greu scoși din gheareale animalelor. Intervenţia salvatorilor a fost dificilă, atacul a avut loc în interiorul ţarcului unde animalele circulă libere. Cadrele medicale de la SMURD le-au acordat îngrijiri de specialitate la fața locului apoi au fost transportați la Spitalul Clinic de Urgență Brașov. Victimele sunt conștiente, dar au suferit multe tramatisme.

”Din primele informaţii pe care le avem, care urmează să fie confirmate şi de ancheta pe care o vom derula și noi şi autorităţile, nu au respectat procedurile de lucru şi nu s-au asigurat că animalele sunt în spaţiul exterior, în momentul în care au vrut să intre în spaţiul lor interior să le facă curat şi să le dea mâncare. Un urs era înăuntru, ascuns după uşă, îngrijitorul nu l-a observat şi aşa s-a întâmplat. A intrat unul dintre îngrijitori, a fost atacat, al doilea a intrat să îl ajute pe primul şi a fost atacat şi el. Cel de-al doilea este mai bine, din punct de vedere fizic. Din câte ştim noi, un singur urs a atacat, nu era cunoscut ca fiind violent. Îngrijitorii au fost scoşi, au fost duşi cu ambulanţa la spital. Unul dintre ei avea o plagă deschisă la cap. Unul dintre vizitatori a sunat la 112, era un vizitator care era exact acolo în momentul în care s-a întâmplat şi a anunţat” a declarat  Roger Rois – Şeful Serviciului Ocrotirea Animalelor şi Protecţia Mediului de la Grădina Zoologică Braşov

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs nefericitul eveniment.

Redactor: Cristina Niță