Îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii din Năvodari

Direcția Asistență Socială Năvodari vine în sprijinul persoanelor în vârstă prin acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu. Sprijinul este acordat de  personal calificat și constă în efectuarea unor activități de diverse facturi.

Persoanele vârstnice dependente pot beneficia de aceste servicii fie gratuit, fie cu plata unei contribuții, în funcție de venituri. Activitățile asistate sunt diverse precum asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare și prepararea hranei.

Tipul de servicii acordat, programul zilnic de îngrijire și contribuția se stabilesc în urma evaluării socio-medicale, realizată de reprezentanții instituției împreună cu medicul de familie.

Aceste servicii de îngrijire răspund nevoilor reale ale fiecărei persoane în parte și se realizează cu cheltuieli reduse comparativ cu cele necesare instituționalizării. Un alt plus îl constituie faptul că persoana vârstnică rămâne în continuare în mediul său familial.

Persoanele care sunt interesate de aceste servicii de îngrijire se pot adresa Direcției de Asistență Socială din Năvodari sau pot accesa mailul:  asistentasocialanavodari@yahoo.com

Redactor: Sondra Sandu