Infracțiuni pe bandă rulantă

Potrivit unor surse oficiale, Dumitru Gagoş Făină, fostul inspector şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa s-a folosit de funcţia pe care o deţinea şi a dat ordin ca un poliţist de frontieră să muncească la o societate comercială, unde şef era tot un fost ofiţer al acestei structuri, prieten de-al lui Făină. Altfel spus, poliţistul elibera avize la sediul S.R.L.-ului, deşi se afla în timpul programului şi era plătit de stat. Potrivit aceloraşi surse, avizele erau semnate în alb de comisarul şef Dumitru Gagoş Făină şi aveau aplicată ştampila Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Comisarul şef a încercat să frecventeze cursurile de doctorat ale Universităţii Naţionale de Apărare, din Bucureşti, însă din cauza slabei pregătiri profesionale, a fost exmatriculat. Să nu uităm de isprava comisarului şef care, prin trafic de influenţă a reuşit să-şi scape odorul de rigorile legii. Asta după ce fiul lui Făină a falsificat adeverinţa de studii pentru a intra în cadrul poliţiei ca ofiţer. Totul se întâmpla în decembrie 2008.

Dumitru Gagoş Făină s-a transferat la IGPF în anul 2008, de la Ministerul Apărării Naţionale, unde avea gradul de comandor. Conform declaraţiei de avere, Dumitru Gagoş Făină este căsătorit cu Ecaterina şi au un copil, Andrei. Dumitru Gagoş Făină deţine împreună cu familia un apartament în Constanţa, are un Audi A4 şi datorii la trei banci, în valoare de peste 54 de mii de euro.

Reporter: Mirela Iancu