Infracționalitate în scădere, la malul mării

Se pare că infractorii de pe litoral s-au cumințit, la început de sezon. La Constanța, numărul furturilor din apartamente este în scădere, cu aproximativ 17%  față de  aceiași perioadă a anului trecut. Autoritățile vă recomandă să aveți grijă atunci când plecați de acasă, fie în vacanță sau doar la cumpărături.

De la începutul anului și până în prezent numărul furturilor din locuinţe a scăzut simțitor la Constanţa.

Acest lucru denotă o implicare eficientă din partea conducerii inspectoratului, în contițiile în care oamenii legii au pus la punct o serie de  activități proactive, desfășurate în colaborare cu partenerii Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Chiar dacă, în cele mai multe cazuri, oamenii percep fenomenul ca unul ce nu li se poate întâmpla lor, cei mai mulți înțeleg să-și protejeze locuințele prin diferite metode.

Cu toate acestea, autoritățile vă recomandă să aveți grijă, în special, la asigurarea ferestrelor.

O altă recomandare a polțiștilor este de a nu lăsa persoane necunoscute  în locuință. Infractorii cunosc atât de multe metode de înșelăciune, încât nicio măsură nu trebuie trecută cu vederea, mai ales că statisticile anilor trecuți arată că în timpul sezonului crește și numărul infractorilor care ajung pe litoral.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea