Informații noi despre Institutul Cantacuzino

Hotărârea privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” a fost adoptată de Guvern. Potrivit acestui document, au fost aprobate numărul maxim de posturi și bunurile proprietate publică a statului asupra cărora institutul va exercita un drept de administrare.

Pentru Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, Guvernul României a aprobat actul ce legiferează organizarea, funcționarea, numărul maxim de posturi și bunurile proprietate publică a statului asupra cărora va fi exercitat un drept de administrare.

În vederea realizării obiectului de activitate al acestui institut, au fost precizate, printre altele, activitățile pe care le vor putea exercita cadrele institutului, modalitatea de finanțare a cheltuielilor, sursele veniturilor proprii.

În ședința de Guvern din 21 septembrie, a fost adoptată Ordonanța de Urgență, care stabilește transferul Institutului Cantacuzino în autoritatea Ministerului Apărării Naționale. Motivul presant l-a constituit amenințarea războiului hibrid și nevoia întocmirii unei platfome unitare de cercetare și producție naționale a vaccinurilor.

Acest institut a fost înființat în 1921 de către Dr. Ion Cantacuzino, profesor universitar și membru al Academiei Române, fondatorul școlii românești de imunologie și patologie experimentală.

Redactor: Mihaela Țânțaru