Incursiune în învățământul interbelic

S-au împlinit 90 de ani de existență a singurei clădiri de tip Angelescu din Constanța!  Vă invităm să urmăriți materialul următor pentru a face o incursiune prin istoria învățământului constănțean.

Dublă sărbătoare la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.  Anul acesta, clădirea în care își desfășoară activitatea instituția împlinește venerabila vârstă de 90 de ani de la construire, iar CJRAE un deceniu de la înființare. Cu această ocazie, la sediul instituției s-a desfășurat acțiunea „Clădirile școlilor interbelice – memoria tăcută a învățământului constănțean”. Aniversarea a fost sărbătorită alături de fostele cadre didactice ale unităţii și de foști elevi.

Aceasta este una dintre cele mai vechi şcoli din oraşul Constanţa, fiind înscrisă în tradiţia învăţământului dobrogean ca un model de edificiu ce a cunoscut transformările profunde ale învăţământului românesc.

Doamna din imagine a fost elev, cadru didactic și director al Școlii nr. 1 Constanța și a împărtășit colegilor ei impresii din perioadele respective.

Astfel, până astăzi, această clădire, singura de tip „Angelescu„ rămasă în Constanța, a parcurs cu succes 90 de ani de reuşite şcolare. În prezent, clădirea, ce datează din perioada interbelică, este folosită ca Centru Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea